Frågor & svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte vad du söker efter så får du gärna kontakta oss i chatten nere i vänstra hörnet.

Ett säsongskort som ger dig tillträde till 16 utvalda skidanläggningar i Sverige och Norge, samt 1 i de södra Alperna. På Norska Stranda, Norefjell, Solheisen och Sogn gäller kortet för 5 dagars åkning, samt 5 dagar på Italienska Limone Piemonte. De Svenska anläggningarna Lofsdalen, Jäckvik, Storklinta och Borgafjäll är de enda anläggningarna i Sverige som också har restriktioner på 5 skiddagar. Fritt tillträde till övriga anläggningar i Sverige.

Scandinavian SkiPass kan endast köpas online, eller via friskvårdsportalerna Benify och Epassi. Efter din beställning skickar vi hem liftkortet med ditt namn printat. Kortet är inte ”laddat” men när besöker någon av våra skidanläggningar går du fram till biljettluckan, legitimerar dig och visar upp ditt Scandinavian SkiPass. Skidanläggningen aktiverar ditt kort så att du kan använda det direkt. Det är samma procedur för varje ny skidanläggning som du besöker.

Vi har en skön blandning av mindre och medelstora skidanläggningar. Några av skidanläggningarna räknas som Skandinaviens bästa offpist-orter andra är mer familjebetonade.
Kolla gärna in sektionen skidorter för att se exakt vilka anläggningar som ingår i erbjudandet.

Du kan lämna ett meddelande här på sajten eller chatta direkt med kundtjänsten nere i vänstra hörnet för att få så snabb hjälp som möjligt. Du hittar även kontaktinformation till respektive skidanläggning här på sajten.

Skidkortet kostar endast 5 695 SEK för vuxna (4 095 SEK för ungdomar och pensionärer) och ger dig obegränsad tillgång till de Svenska anläggningarna hela säsongen, förutom Lofsdalen, Jäckvik, Storklinta och Borgafjäll där man endast kan åka 5 skiddagar per säsong. I Limone, Norefjell, Solheisen, Sogn och Stranda ingår 5 dagars åkning på resp. anläggning.

Vanligtvis så tar de några dagar för oss att skicka hem kortet som du använder på skidanläggningarna, så det är bra om du planerar din skidsäsong. Skulle du dock behöva tillgång till en anläggning tidigare än det, så kan du kontakta oss på supporten längst ner i vänstra hörnet, så kollar vi på en lösning.

Idén till Scandinavian SkiPass kom till oss sommaren 2020 och säsongen 24/25 blir fjärde året vi kör. Läs mer om oss här.

Självklart! Arbetsgivare får ge anställda upp till 5000kr/år i friskvårdsbidrag. Kolla med din arbetsgivare. Läs mer här om hur du ansöker om friskvårdsbidrag för ditt liftkort.

Scandinavian SkiPass finns i friskvårdsportalenerna Benify och Epassi, så om din arbetsgivare är ansluten till dem så beställer du kortet där (med rabatt). Kostnaden dras då mot ditt friskvårdsbidrag samt ev lön. Det går inte att registrera kvitto för produkter som redan finns hos Benify och Epassi.

De flesta skidanläggningarna som ingår i samarbetet har inga p-avgifter, med undantag för Stranda, Trillevallen & Riksgränsen.

Generellt sett: nej. På vissa anläggningar ingår dock längdspåren för de med giltigt liftkort. Kolla med resp. anläggning vad som gäller.

För att hyra bil inför resan så rekommenderar vi att du vänder dig till någon av de större hyrbilsfirmorna som t.ex. Hertz eller Avis. Flygbiljetter kan du bekvämt köpa online genom bokningsajter som Flygresor.se, och hotell bokar du enklast genom antingen Booking eller Hotels.com. Du kan även hitta närliggande hotell direkt här på vår sajt, genom att gå in på sidan för respektive skidort. För att köpa tågbiljetter så är det bara att gå in på Sj.se.

Vi erbjuder mest skidåkning för pengarna! Beställ kortet idag.

Det är självklart även okej att köpa liftkort endast för den skidanläggningen du är intresserad av också. Detta gör du genom respektive skidorts hemsida.