Om projektet

Idén till Scandinavian Ski Pass kom till i höstas då jag planerade för en skidtrip till USA. 

När jag skulle köpa skidkort kom jag över Epic och Ikon Pass, och insåg att deras affärsmodell för skipass ligger några år före Skandinavien. Vail lanserade sitt Epic pass för 12 år sedan, och Aspen hängde senare på med Ikon pass. Affärsmodellen har varit fantastiskt framgångsrik och de anläggningar som deltar har fått rejäla uppsving. Man pratar om en "gamechanger" för amerikansk skidindustri.

Nu funderar vi på om affärsmodellen är applicerbar i Norden? 

Vi har, i likhet med USA, ett skid-oligopol. Är det inte dax att vi utmanar monopolet? Att köpa ett säsongskort som enbart gäller på en anläggning känns inte så 2022 (jämför med musikindustrin ;) Vi vill därför skapa en portal för kunder att lätt och smidigt köpa skkidkort till Skandinaviska skidorter. Förhoppningen är att vi kan locka nya kundgrupper med ett gemensamt liftkort, skidåkare som annars åker till alperna eller till annan svensk resort. 

Vi tror att det finns en stor målgrupp som är intresserade av ett komplett nordiskt skidpass, om det ger den frihet som ett multiskipass erbjuder. Vi planerar att marknadsföra liftkorten via sociala medier, förmånsportaler (benify) och främst locka studenter och skidklubbar. 
Trevliga Hälsningar,
Ivo Langefors / Grundare